:: Unit Praktikum IPG Ipoh

  • Besarkan saiz font
  • Default saiz font
  • Kurangkan saiz font
Anjung Penampilan diri Penampilan Diri Positif

Penampilan Diri Positif

E-mel Cetak PDF

 

 

Pernahkan anda berfikir sejenak bagaimana pandangan orang terhadap diri anda ? Adakah positif atau sebaliknya ?  Adakah penampilan diri anda selama ini dapat diterima oleh semua atau kebanyakan rakan-rakan anda ? Mahasiswa dan mahasiswi sekalian,marilah kita renungkan bersama persoalan ini dalam usaha kita untuk meningkatkan penampilan diri yang positif yang mana dengannya meletakkan diri kita sebagai seorang individu yang boleh diterima oleh rakan-rakan kita di mana sahaja kita berada.

Penampilan diri yang positif bukan sahaja terletak pada paras rupa serta fizikal yang menarik malahan yang lebih penting ialah penampilan dalaman dari aspek keikhlasan, kejujuran dan rasa syukur dalam kita berinteraksi dengan rakan-rakan lain.  Dikesempatan dikurniakan kita oleh Allah s.w.t. dengan usia yang masih muda, kekuatan yang penuh bertenaga serta dilimpahkan dengan keselesaan dan kesenangan maka seharusnyalah kita berusaha ke arah penambahbaikan diri yang lebih positif.  Selamat maju jaya dalam segala bidang yang anda ceburi !

 

Kali terakhir dikemaskini Jumaat, 01 Oktober 2010 09:11  

Perlukan bantuan?

Pengumuman

Penghantaran Borang Kehadiran Praktikum
Makluman kepada semua pelajar yang terlibat dengan praktikum. Anda perlu menghantar borang kehadiran pada setiap awal bulan ke Unit Praktikum sepanjang menjalani praktikum. Kepada sesiapa yang…


Statistik Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini48
mod_vvisit_counterMinggu ini993
mod_vvisit_counterBulan ini4062
mod_vvisit_counterJumlah kunjungan143110

Dikemaskini: Apr 25, 2014

Moh respon...

Sepanjang anda pernah mengikuti PBS atau Praktikum, sekolah manakah paling anda suka?